Hou jij ook zo van een restaurant waar alles klopt? Interieur, service en natuurlijk het eten? Restaurant Sukade in Meppel is zo’n eentje waar alles klopt: De hartelijke ontvangst (kan ik uw jas aannemen), het gehoor geven aan eetwensen (sorry, geen vislover…), een geweldig sfeervol en vernieuwend interieur, ik ben fan!
Jummy Food.
Als het water me al niet in de mond liep van het interieur, dan deed de menukaart het wel. Op zondagmiddag tussen 12 en 19 serveert chefkok Thomas van Mechelen en zijn topteam o.a. een Sunday Roast. Een “Smaekfestival” als voorgerecht, een Roast als hoofd en een “toetje” na. Denk trouwens niet te licht over het “toetje”. Er werden meerdere bakje en schoteltjes met zoete lekkernijen gereserveerd op het midden van de tafel, dus zeg maar gerust “toet”. En elke geserveerde heerlijkheid hebben we tot aan de laatste kruimel verorberd. Als lunch is het een behoorlijke mond vol, er hoeft niet meer voor avondeten te worden gezorgd, maar dat vond ik eigenlijk wel leuk, eens wat anders. Mocht je je op zondagmiddag eens willen trakteren op een ongedwongen, luxe lunch, dan raad ik de Roast aan!
Jummy Interior.
Dat goed eten en goed design hand in hand gaan is niet iets van de laatste jaren. Ook al kun je soms het lekkerste eten op straat vinden (Azië), kan ik er toch ontzettend van genieten als een restaurant/winkel/bar een goed interieurconcept heeft. Zelf ben ik er veel mee bezig deze concepten te creëren voor klanten en een beetje inspiratie opdoen kan natuurlijk geen kwaad:). Eyecatchers binnen Sukade zijn de smaragdgroene tegeltjes op de bar en de metershoge wallprint geïnspireerd door de tropische afkomst van sukadeboom. De wit marmeren tafels gecombineerd met licht rotan en zwarte, stoere accenten matchen perfect met het industriële gebouw, welke vroeger (1860) een pakhuis was. Take a look!
Leuk verhaal Rixt, ook wij zij trots op dit mooie interieur Gr Arno
Kijk ook een bij van bikkels in Meppel